Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

PR en Communicatie

Zet jezelf op de kaart

Maak van werk van je PR en communicatie en zet je organisatie op de kaart. Zorg ervoor dat ouders en nieuw personeel je zien en kennen. Een heldere boodschap en zichtbaarheidheid zijn cruciaal. 

  • Vertel je verhaal. Laat zien wie je bent, wat je doet en waarvoor je gaat. 
  • Zorg dat ouders jouw verhaal kennen. Dat je ze boeit en bindt. Een tevreden ouder is de beste reclame die je kunt wensen.
  • Wees de werkgever waar medewerkers trots op zijn. Ze zijn het visitekaartje van de organisatie. Geef ze inspiratie, motivatie en waardevolle ontwikkelkansen. 

Website - het uithangbord van de organisatie

De website van je organisatie is een belangrijk uithangbord. Het geeft weer wat je doet en niet doet. Wist je dat ouders al een voor- of afkeur krijgen door wat op de website te zien en lezen is? Geef ouders een goed beeld met een volledig profiel met aandacht voor de sterke punten van de school of kinderopvangorganisatie. Denk ook aan de aspecten die jullie school of kinderopvang anders maakt dan anderen. Ouders willen het allerbeste voor hun kind. Ook als de keuze gemaakt is, willen ouders steeds bevestigd worden dat hun kind op de juiste plek zit. Laat daarom zien wat je doet, hoe je het doet en waarom je het doet. 

Nieuwsbrieven - effectief en sprankelend

Nieuwsbrieven zijn er niet alleen om ouders te informeren. Ze hebben ook een grote PR-waarde. In de nieuwsbrief vertel je aan ouders en andere belangstellenden wat er op school, de kinderopvang of het kindcentrum gebeurt. Vind je het lastig of gewoon niet leuk om nieuwsbrieven te schrijven? Ik doe het graag. Elke organisatie verdient nieuwsbrieven die het waard zijn om te worden gelezen. 
Wil je je eigen schrijfvaardigheden verbeteren? Volg dan de workshop Nieuwsbrieven schrijven en het wordt jouw 'piece of cake'.

Social media

Wat doe je met de huidige AVG op social media? Ik help en adviseer je bij het maken van waardevolle berichten waarmee je de zichtbaarheid vergroot. We bepalen de tone of voice die bij de organisatie past met foto's zonder geblurde gezichten. 

Schoolgids en jaarverslag

Met het jaarverslag en de schoolgids verantwoord je wat je doet en tegelijkertijd zijn de documenten van waarde bij de PR. Je geeft ouders en andere belangstellenden een inkijk in je organisatie. Ik kijk met frisse blik naar de doucumenten en zorg voor heldere en toegankelijke teksten.
Je kun me ook inschakelen voor het redigeren van het schoolplan.  

Missie en visie

Voor elke organisatie is het van belang dat je uitstraalt waar je voor staat en gaat. Een goede missie en visie is voor scholen en kinderopvang ook van grote waarde bij het aantrekken van ouders van nieuwe kinderen. Ik zorg voor duidelijke, sprankelende en effectieve woorden die kenmerkend zijn voor jullie organisatie. In onderling overleg bespreken we de duur en inhoud van het traject. Een inspirerende teambijeenkomst kan hiervan deel uitmaken.

Deel deze pagina!

Vacatures en werving

Onderwijs en kinderopvang hebben te maken met een groot personeelstekort. Goed opgeleid personeel is moeilijk te vinden en vacatures vervullen is een enorme uitdaging. Werving is belangrijker dan ooit. Standaardvacatures kunnen niet meer. Onderscheidend, eigentijds en aansprekend is wat het moet zijn. Bij mij ben je aan het juiste adres voor creativiteit en taal van de sollicitanten van nu. Zo bijvoorbeeld:

Van tekst tot drukwerk

Een flyer is meer dan een Word-bestand met een paar plaatjes. Besteed het uit en maak een professionele flyer of folder. Naast de tekst kan ik ook de vormgeving en het drukwerk verzorgen. Vlot en vakkundig. 

Rondleiding, informatie en contact

Hoe verloopt het eerste contact van potentiele ouders met jullie organisatie? Is het gemakkelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding en hoe welkom voelt een ouder zich? Het eerste contact is essentieel. Neem je ook je informatiepakket eens onder de loep en laten we samen kijken naar de informatie die ouders krijgen (op papier, online en persoonlijk).

Schoolpositionering 

Kijk je wel eens door de bril van een ander naar je school? Wat straal je uit en wil je dat ook zijn? Kent iedereen jullie verhaal en wordt dit ook verteld? Wat is de rol hierin van ouders, leerlingen en leerkrachten?
Je krijgt antwoorden op deze vragen en handreikingen om je school stevig op de kaart te zetten. Een sterk imago vergemakkelijkt de werving van nieuwe leerlingen en personeel. 

Interne en externe communicatie

Behoefte aan advies of ondersteuning bij de interne en/of externe communicatie? Neem contact op. Dan bespreken we wat ik kan doen.
Ook mogelijk voor (interim-)projecten. 

© 2021 Ingeborg Bijlsma   •    info@ingeborgbijlsma.nl   •   Alle rechten voorbehouden   •   Disclaimer   •   Privacyverklaring   •   Algemene Voorwaarden   •   KvK: 67285856   •   Reset cookietoestemming