Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Over mij

Juf of schrijfster?

Toen ik zes jaar oud was, wist ik al precies wat ik later wilde worden…
Schrijfster? Nee, daar dacht ik toen nog niet aan. Ik wilde maar één ding: juf worden.
Vele jaren later was die gedachte er nog steeds. Dus ging ik naar de PABO en werd juf! Op een hele leuke school met hele leuke kinderen.
Niets aan de hand, zou je zeggen. Maar...

De PABO en Radio 3

Tijdens mijn studie aan de PABO had ik een bijbaantje bij Radio 3. Ik deed redactiewerk, belde gasten tijdens uitzendingen en ondersteunde de programmakers met allerlei klussen. Geen dag was hetzelfde. Ik vond het geweldig. Ook omdat ik regelmatig met collega's naar concerten ging.
In die tijd droomde ik al van een baan waarin ik kinderen, media en educatie kon combineren.
Het maken van een kinderprogramma was mijn ideaal. En die mogelijkheid kwam voorbij. 

Deel deze pagina!

SchoolTV

Ik ging werken bij SchoolTV als redacteur bij Koekeloere en bij De Teletubbies.
Naast de inhoud van de tv-programma’s was ik verantwoordelijk voor het begeleidend materiaal. Ik bedacht de filmpjes, schreef het lesmateriaal en ontwikkelde werkbladen. Voor het tijdschrift Bobo schreef ik een stripverhaal.
Voor de programma's reisde ik heel Nederland door én ik kwam zelfs 'over the hills and far away' in Teletubbieland.  

Kinderboeken

Jaren later kwam ik bij uitgeverij Kluitman terecht. Ik was redacteur van de boeken voor jonge kinderen. Op de kinderboekenbeurs in Bologna kochten we kartonboeken in die daarna vertaald werden. Voor het onderwijs maakten we een website met lesbrieven bij de Kluitmanboeken. Daarnaast werkte ik op de afdeling (online) marketing.

Het was onze taak om de boeken - online en offline - te promoten. We wilden natuurlijk dat de boeken bij zoveel mogelijk kinderen, ouders, leerkrachten en andere professionals terecht kwamen. Boeken moeten gelezen en voorgelezen worden!

Bobbi

Op een dag vroeg een collega of ik korte verhalen op rijm wilde schrijven bij de illustraties van Monica Maas. De peuterserie Bobbi startte met vier titels in 2002.

Altijd schrijven

Ik ben nooit meer gestopt met schrijven. Ook niet toen ik weer in het onderwijs werkte. Zelfs toen ik directeur van een basisschool was, kon ik het niet laten om tijdens mijn vrije uurtjes verhalen te verzinnen voor kinderen. Vooral tijdens vakanties stromen en borrelen nieuwe ideeën met volle vaart door mijn lijf. Zo is ook de serie Sep ontstaan. 

Het was ook onder de strakblauwe hemel met prachtig zonnig weer dat ik besloot om mijn eigen bedrijf te starten. 
In mijn tekstbureau komen alle dingen samen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen: kinderen, educatie, marketing, taal en schrijven. 

Vrijwilligerswerk

Naast mijn tekstbureau ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig met kinderen en schrijven. 
Ik ben bestuurslid van de 8 October Vereeniging. Deze vereniging verzorgt de jaarlijkse viering en herdenking van Alkmaar Ontzet.
Het grootste en leukste feest (vind ik :-) van Alkmaar! Ik houd me bezig met de peuter- en kleutervoorstelling, de kinderoptocht en de Gouden voorstelling (voor kinderen met een beperking). Ieder jaar op acht oktober zie je me door de stad gaan in jacquet met speld en rood-witte stropdas. 

Voor 't Praethuys ben ik eindredacteur van de Nieuwspraet. 't Praethuys zet zich in voor mensen die geraakt zijn door kanker. In de Nieuwpraet staan uiteenlopende artikelen over alle activiteiten die voor en door 't Praethuys worden gedaan. Een voorrecht om dit te kunnen en mogen doen voor zo'n prachtige organisatie. 

 

 

© 2021 Ingeborg Bijlsma   •    info@ingeborgbijlsma.nl   •   Alle rechten voorbehouden   •   Disclaimer   •   Privacyverklaring   •   Algemene Voorwaarden   •   KvK: 67285856   •   Reset cookietoestemming