Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Over mij

Later als ik groot ben...

Toen ik zes jaar oud was, wist ik al precies wat ik wilde worden…
Coach of schrijver? Nee, daar dacht ik toen nog niet aan. Ik wilde maar één ding: juf worden.
Vele jaren later was die gedachte er nog steeds. Dus ging ik naar de PABO en werd juf! Op een hele leuke school met hele leuke kinderen.
Niets aan de hand, zou je zeggen. Maar...

 

Deel deze pagina!

Radio 3

Tijdens mijn studie aan de PABO had ik een bijbaantje bij Radio 3. Ik deed redactiewerk, belde gasten tijdens uitzendingen en ondersteunde de programmakers met allerlei klussen. Geen dag was hetzelfde. Ik vond het geweldig. Ook omdat ik regelmatig met collega's naar concerten ging.
In die tijd droomde ik al van een baan waarin ik kinderen, media en educatie kon combineren.
Het maken van een kinderprogramma was mijn ideaal. En die mogelijkheid kwam voorbij. 

SchoolTV

Ik ging werken bij SchoolTV als redacteur bij Koekeloere en bij De Teletubbies.
Naast de inhoud van de tv-programma’s was ik verantwoordelijk voor het begeleidend materiaal. Ik bedacht de filmpjes, schreef het lesmateriaal en ontwikkelde werkbladen. Voor het tijdschrift Bobo schreef ik een stripverhaal.
Voor de programma's reisde ik heel Nederland door én ik kwam zelfs 'over the hills and far away' in Teletubbieland.  

Uitgeverij

Jaren later kwam ik bij uitgeverij Kluitman terecht. Ik was redacteur van de boeken voor jonge kinderen werkte daarnaast op de afdeling (online) marketing.
Het was onze taak om de boeken - online en offline - te promoten. We wilden natuurlijk dat de boeken bij zoveel mogelijk kinderen, ouders, leerkrachten en andere professionals terecht kwamen. Boeken moeten gelezen en voorgelezen worden!

Kinderboeken

Op een dag vroeg een collega of ik korte verhalen op rijm wilde schrijven bij de illustraties van Monica Maas. De peuterserie Bobbi startte met vier titels in 2002. Na bijna 20 titels voor de Bobbi geschreven te hebben, was het tijd voor iets nieuws. Ik schreef de boeken van Sep en Fien 

Unieke verhalen

Toen ik weer in het onderwijs werkte, merkte ik dat ik het niet alleen leuk vind om verhalen te schrijven, maar dat ik ook geboeid ben van de persoonlijke verhalen van mensen. Ieder mens heeft zijn eigen unieke verhaal. En ieder mens verdient het om gezien en gehoord te worden. In het onderwijs en de kinderopvang merkte ik hoeveel energie en voldoening het mij geeft om anderen te coachen en daarmee te helpen in hun ontwikkeling. 

Eigen bedrijf

In mijn eigen bedrijf komen alle dingen samen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen: ontwikkeling, communicatie en verhalen. Mensen laten groeien en bloeien, daar word ik blij van. Steevast ben ik op zoek naar het verhaal van organisaties en van mensen. Ik help om ze te laten bloeien en groeien door midel van coaching, workshops en tekst. 

 
Coaching

In de coaching ondersteun ik mensen op hun weg naar verandering in hun leven of baan. Jouw talenten, kwaliteiten en mogelijkheden zijn het uitgangspunt; ook als er beperkingen zijn. Ik help bij het aanbrengen van structuur in hoofd, werk en leven. Met oog en oor voor het individuele verhaal bied ik handvatten voor de gewenste spirit.
Op naar meer geluk en energie in werk en leven. Happiness is the key!
 

Vrijwilligerswerk

In mijn vrije tijd zet ik me graag in als bestuurslid van de 8 October Vereeniging 'Alkmaar Ontzet'. Deze vereniging verzorgt de jaarlijkse viering en herdenking van Alkmaar Ontzet. 
Het grootste en leukste feest (vind ik :-) van Alkmaar! Ik houd me bezig met kinderactiviteiten, marketing, communicatie en educatie. Ieder jaar op acht oktober zie je me door de stad gaan in jacquet met speld en rood-witte stropdas. 

Laat van je horen

Wil je iets vragen of een afspraak maken?
Zoek contact met me

© 2022 Ingeborg Bijlsma   •    info@ingeborgbijlsma.nl   •   Alle rechten voorbehouden   •   Disclaimer   •   Privacyverklaring   •   Algemene Voorwaarden   •   KvK: 67285856   •   Reset cookietoestemming