Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Onderwijs en Kinderopvang

Kinderen, educatie en communicatie

Kinderen, educatie en communicatie lopen als een rode draad door mijn leven. Mijn tekstbureau richt zich dan ook op kinderen, onderwijs en kinderopvang. Ik schrijf kinderboeken en help professionals die werken met kinderen om hun organisatie en zichzelf te laten groeien. 

Verschillende soorten teksten

Ik schrijf teksten passend bij het doel en de doelgroep. Je kunt denken aan: 

  • Teksten voor de website en social media
  • Flyers - van tekst tot drukwerk
  • Nieuwsbrieven
  • Beleidsstukken
  • Jaarverslagen
  • School- en jaarplan
  • Schoolgids 
  • Vacatureteksten - net even anders

Marketing & PR

Wil je tekstwerk uitbesteden, heeft de marketing een zetje nodig of wil je werk maken van de PR en communicatie van je school of kinderopvangorganisatie? Neem contact op en we bespreken wat ik kan betekenen en doen. Mijn ruime ervaring in de marketing en in het onderwijs komen hierbij altijd goed van pas. 

Workshops 

Ik geef workshops voor professionals uit het onderwijs en de kinderopvang. De workshops zijn altijd praktisch en to-the-point. Tuur jij liever naar een powerpoint terwijl je gapend bloemetjes tekent op je notitieblok? Dan zijn deze workshops niks voor jou.
We gaan actief aan de slag en de tijd vliegt voorbij. Voor je het weet ga je naar huis met een hoofd vol ideeën, tips en trucs. Direct toepasbaar op je eigen werkplek. 
De workshops vinden plaats in mijn kantoor in Alkmaar. Op aanvraag ook mogelijk op locatie. 

 

Deel deze pagina!

Schoolprofilering 

Kijk je wel eens door de bril van een ander naar je school? Wat straal je uit en wil je dat ook zijn? Kent iedereen jullie verhaal en wordt dit ook verteld? Wat is de rol hierin van ouders, leerlingen en leerkrachten?
Je krijgt antwoorden op deze vragen en handreikingen om je school stevig op de kaart te zetten. Een sterk imago vergemakkelijkt de werving van nieuwe leerlingen en personeel. 

Missie en visie

Voor elke organisatie is het van belang dat je uitstraalt waar je voor staat en gaat. Een goede missie en visie is voor scholen en kinderopvang ook van grote waarde bij het aantrekken van ouders van nieuwe kinderen. Ik zorg voor duidelijke, sprankelende en effectieve woorden die kenmerkend zijn voor jullie organisatie. In onderling overleg bespreken we de duur en inhoud van het traject. Een inspirerende teambijeenkomst kan hiervan deel uitmaken.

Lesmateriaal voor kinderen

Ben je op zoek naar educatief of ondersteunend materiaal? Ik heb ruime ervaring in het ontwikkelen van lesmateriaal voor kinderen. Ik schrijf heldere teksten; fictie en non-fictie. Door mijn werk als kinderboekenschrijver, leerkracht en educatief ontwerper maak ik lesmateriaal dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Uiteraard met eigentijdse werkvormen passend bij het huidige onderwijs. 
 

Lezingen

Voor een aanstekelijk verhaal over het nut en de lol van voorlezen nodig je me uit voor een lezing. Dit is mogelijk voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en ook speciaal voor ouders. Tip voor de Kinderboekenweek en de Voorleesdagen. 
Klik hier voor het  actuele aanbod van workshops en lezingen.

Schrijver op bezoek

Ik kom op bezoek op school, op de kinder- en peuteropvang, BSO of in de bibliotheek. Kinderen vinden het prachtig om de verhalen van te horen. Ik kom voorlezen, vertel over het proces van idee tot boek en leg aan de kinderen uit hoe ik als schrijver mijn kinderboeken maak. Het programma wordt in overleg samengesteld passend bij de leeftijd van de kinderen.
Meer weten over de mogelijkheden? Stuur een bericht.

Kinderboeken

Bij kinderboeken vind je alle informatie over de boeken die ik heb geschreven.

© 2021 Ingeborg Bijlsma   •    info@ingeborgbijlsma.nl   •   Alle rechten voorbehouden   •   Disclaimer   •   Privacyverklaring   •   Algemene Voorwaarden   •   KvK: 67285856   •   Reset cookietoestemming